ТУРБИННО БЛАСТИРАНЕ

ТУРБИННО БЛАСТИРАНЕ​

Турбинно бластиране. При изборът на доставчик на дробометни машини е важно да се водите на първо място от качеството, но не по-маловажна е и цената на инвестицията. На пазара има фирми, които предлагат евтино оборудване – например от Китай, Турция, Индия и др. Тук проблемът с качеството на дробометната машина изплува много бързо. Лиспва и качествен сервиз за такова оборудване, спестява се от вложените материали, някога дори и от технологията.

От друга страна се предлагат изключително качествени дробометни машини, но стойността им е надценена. В повечето случаи клиентът плаща за престижа и марката, отколкото за технологията.

Ето защо е важно да се намери качествен производител на машини за турбинно бластиране, който няма да направи компромис нито с технологията, нито с материалите, но от друга страна ще предложи оптимална цена на дробометната машина. Един такъв прозиводител, по наша преценка, е фирма СТЕМ, Словения.

Фирма СТЕМ ООД е основана през 1989-та година в Нова Горица, Словения, с мисия да произвежда и разработва дробометни машини и всякакъв вид турбинни бластиращи машини от високо качество за целите на обработване на повърхнините – бластиране, матиране, шот пининг, стрес пининг, награпяване и т.н.

Водещ принцип на СТЕМ ООД е постоянно технологично развитие, което да отговаря на нуждите на пазара с оглед на това да се постигне оптимално качество на почистваните повърхнини и минимално вложени инвестиции и мощности.

Машините на СТЕМ ООД могат да се срещнат из цяла Европа, както и в страни от Азия, Близкия Изток и др. Нашите най-големи препоръки идват от големите и най-престижни предприятия в Европейския Съюз и от най-големите леярни в Русия.

 

Като производител на стандартни дробометни машини с различни габарити и приложения, СТЕМ ООД се е специализирала също в производството на специални и уникални дробомети, които да отговорят на специфични технологични предизвикателства дори и на най-взискателния клиент. Стандартната ни програма от машини за турбинно бластиране включва следните типове:

Барабанна дробометна машина
Подвесна дробометна машина
Проходно конвейрна подвесна машина
Дробомет за профили и ламарини
Дробомет с въртяща се маса
Дробомет с мрежов ролганг
Тунелно подвесна дробометна машина
Машина за прътове и заготовки
Дробомет за бластиране на газови бутилки
Дробомет за калибровани стомани, телове и жици
Песъкоструйни камери
Прахоуловители
Специални дробометни камери и системи

СФЕРИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ДРОБОМЕТНИТЕ МАШИНИ

Дробометните машини на СТЕМ ООД се изпозлват в различни браншове на индустрията, в различни условия и за многообразни приложения. С времето разработихме и се наложихме с нашето ноу-хау в следните браншове на индустрията:

Леярни
Ковашко-пресови производства
Шот пининг и стрес пининг
Производство и обработка на алуминий
Антикорозионна защита
Термична обработка
Металообработване и конструкции
Автомобилна индустрия
Вагоностроене и –ремонт
Гранит и обработка на камъни
Пластмаси
Прозводство на пружини